23948sdkhjf

Kort inden konkurs solgte direktøren varelager og beholdt pengene

Der skulle have stået varer for cirka 1,8 mio. kr., da kurator Kristian Hagen Larsen i efteråret mødte op på den adresse, hvor netbutikken Bilablau holdt til.

Bilablau, en af landets største medlemsklubber, var kort forinden blevet begæret konkurs. Nu skulle kurator danne sig et overblik over selskabets aktiver. De omfattede ifølge det seneste årsregnskab et varelager på 1,8 mio. kr.

Virkeligheden var en helt anden.

Et tømt lejemål

RetailNews har fået aktindsigt i en såkaldt cirkulæreskrivelse, som kurator Kristian Hagen Larsen har sendt til kreditorerne i Bilablau. Her fremgår det, at man på Bilablaus adresse kun fandt et meget sparsomt varelager smidt rundt i forskellige lokaler. Der var ingen computere, telefoner eller andet it-udstyr – på trods af at Bilablau levede af at sælge varer på nettet.

Udlejeren af lokalerne kunne fortælle, at personer med tilknytning til Bilablau i perioden op til konkursen løbende havde tømt lejemålet for aktiver. Senere fortalte ejer og direktør Joey Mike Nielsen, at han havde solgt varer til en god håndfuld personer i sit netværk.

De havde betalt mellem 75.000 kr. og 90.000 kr. til Joey Mike Nielsen, som forklarede, at pengene blev brugt til at betale udgifter for Bilablau. Det er der bare ingen dokumentation for.

- Det er derfor kurators vurdering, at Joey Mike Nielsen solgte dele af Bilablau ApS’ varelager til bekendte, og at Joey Mike Nielsen beholdt pengene selv, skriver kurator i sin redegørelse.

Personligt konkurs

Fredag i sidste uge kunne RetailNews fortælle, at konkursen i Bilablau bl.a. involverer stærkt mistænkelige overførsler og private indkøb på firmaets regning. Derudover er en kendt erhvervsmand dybt involveret i konkursen.

Kurator mener, at Joey Mike Nielsen har viderekanaliseret millioner af kroner, som han skal betale tilbage.

Men da han ifølge kurator formentlig ikke har pengene, er han i stedet blevet begæret personligt konkurs. Desuden er han, ifølge CVR-registret, flyttet til Bosnien-Hercegovina.

Granskningen af konkursen i Bilablau kredser imidlertid ikke kun om Joey Mike Nielsen. Også hans revisor, Revi Group ApS, er i søgelyset.

Mangelfuldt revisorarbejde

Revi Group reviderede og godkendte det regnskab, der viste sig at være vildledende.

Efterfølgende modtog Revi Group 200.000 kr. for påstået arbejde, der ifølge kurator var mangelfuldt, og som slet ikke berettigede til så stort et beløb. Kurator mener, at pengene skal betales tilbage til konkursboet.

Desuden har Gældsstyrelsen, som er den største kreditor i konkursboet, tilkendegivet at ville dække omkostningerne til en retssag mod Revi Group.

Revi Group er ejet af Jacob Bonde Lundsteen. Under henvisning til lovbestemt tavshedspligt afviser han at kommentere det konkrete kundeforhold til Bilablau.

- For så vidt angår spørgsmål relaterende til kurators anlæggelse af en sag mod Revi Group ApS kan det oplyses, at vi bestrider det postulerede krav i sin fuldstændighed. Grundlæggende bygger kurator sit påståede krav på forkerte præmisser og åbenlyse fejlslutninger, skriver Jacob Bonde Lundsteen i en mail.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098